Coneix al nostre equip

José Manuel Soria – Director de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de Sant Pau

Soc Llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona i doctorat cum laude en Genètica Humana per la mateixa Universitat. En la meva dilatada carrera científica he publicat més de 180 articles en revistes internacionals i liderat més de 25 projectes internacionals i nacionals.

La meva passió per la Ciència ve des de petit. Els Reis Mags ho sabien i em van portar un joc de química amb el qual vaig acabar fabricant pólvora per als meus petards. Ja de gran, amb una mica més de sentit comú, vaig decidir canalitzar aquesta vocació cap a la Biomedicina, perquè em fascina la vida, com a sistema complex en equilibri, de vegades precari, però en permanent canvi.

La meva activitat científica m’ha portat a viure en diferents ciutats com Londres o Leiden (Països Baixos) i a viatjar per tot el món donant conferències. Un nòmada, ciutadà de món, que creu fermament que a través de la Ciència es pot millorar la vida de les persones.

La meva altra gran passió és l’alpinisme i els esports de muntanya en qualsevol estació de l’any. Més enllà d’una simple afició, és un estil de vida, amb un gran paral·lelisme amb l’activitat científica. Esforç, perseverança, renúncia, companyonia, són valors i ensenyaments de les activitats a la muntanya molt útils en el desenvolupament de projectes científics. Aquesta passió per la muntanya m’ha portat a participar en 3 expedicions a l’Himàlaia, una d’elles vinculada a un projecte científic (SHERPA-Everest’2017) i ha realitzar trekkings per tot el món.

Totes aquestes experiències han modelat la meva visió de món, on només som fugaços i insignificants éssers. I a no oblidar, que dins d’aquest científic, segueix estant el nen curiós que es fabricava els seus propis petarnos amb un joc de química.

José Román Escudero  – Director del Servei Mancomunat Hospitals de Sant Pau – Dos de Maig, Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular.

Professor Associat de La universitat Autònoma de Barcelona, metge Consultor de la Fundació Puigvert, responsable clínic Laboratori d’Angiologia, Biologia Vascular i Inflamació, autor i coautor de 390 presentacions orals i 172 publicacions escrites i president de l’Associació “Cuida tus venas”.

Cada matí atenc pacients amb malalties vasculars intentant que millorin, no es compliquin i tinguin la màxima qualitat de vida.  En molts moments m’adono que no he curat a cap perquè no sabem la causa.  Això em fa plantejar al costat de l’equip d’investigadors que línies de treball ens ajudarien a conèixer la causa, ser més eficaços i poder donar-los l’alta amb la sensació i seguretat que ja està sa i no va a necessitar seguiment ni potser tractament.


A la tarda, arribo a casa i em trobo amb la meva altra passió, «la família i altres animals».  Aquí la reflexió i impotència ja no existeixen i això m’ajuda a relaxar-me i iniciar el dia següent amb ganes d’ajudar a que els meus pacients siguin atesos el millor possible.

Joan Carles Souto – metge de la Unitat d’Hemostàsia i Trombosi de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, responsable de l’àrea de  recerca científica, membre electe del Consell Directiu de Cos Facultatiu de l’Hospital i  membre del patronat de l’Institut de Recerca  de Sant Pau.

Nascut el 1962 a Malpàs, un petit poble de l’Alta Ribagorça, situat dins del municipi de Pont de Suert. Es llicencià en Medicina i Cirurgia per la Universitat Central de Barcelona, a la Extensió Universitària de Lleida l’any 1987. Especialista en Hematologia i Hemoteràpia des de 1991 i Doctor en Medicina per la UAB al 2001.

He dedicat tota la meva carrera professional  a les malalties de la coagulació i als seus tractaments, amb una  producció científica extensa, relacionada amb les causes de la trombosi venosa i la teràpia antitrombòtica. Autor de més de 180 articles científics en revistes especialitzades i de més de 300 comunicacions a Congressos Nacionals i Internacionals.

Defensor convençut del coneixement i l’art com activitats alliberadores de totes les imperfeccions humanes. Entusiasta amb els projectes  i confiat amb les persones, per defecte, mentre la crua realitat no guanyi la partida.

Si pogués, no faria altra cosa que dedicar el temps a consumir  i gaudir literatura, cine, art contemporani, teatre, dansa, música i òpera.  I una mica l’esport (passiu i actiu). Compartit amb família i amics, es clar. Com qualsevol persona sensata.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *